faforgács

A faforgács előállítására sok módszer létezik, ezek egyike – régi hobbim – a fa esztergályozása.

Így készült...

2009.09.10. 22:06

Még régebben kezembe került egy szép dió-anyag, ismerősöm pedig rábeszélt, hogy készítsek belőle egy asztali lámpát. "Ingyen" nem dolgozunk, így amíg én esztergálgattam, ő kénytelen volt filmezni. :)  (Gondolom, nem kétséges, hogy melyikünk munkája lett szebb, szemet gyönyörködtetőbb! :D )

A felület kezelését csiszolás után carnabau-viasszal végeztem, ez az a „barna kő”, amivel a film vége felé „simogatom” az anyagot. Erről a viaszról csak annyit, hogy egy nagyon kellemes, selymes, meleg felületet ad, miközben kellemesen kiemeli a fa természetes erezetét.
 

Adblock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://faforgacs2.blog.hu/api/trackback/id/tr161340272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bubu58 2009.10.06. 23:04:39

Csak gratulálni tudok a videótokhoz! Nagyon szép és igényes munka. A video is. :) Remélem, még sok hasonlüan szép tárgy kerül ki kezed alól. A folyatáshoz sok sikert és jó erőt kívánok!

Egy elveszett ember...

faforgacs 2009.10.09. 22:10:02

@Bubu58:
Kedves elveszett ember.
Köszönjük az elismerő szavakat.Remélem, hogy a jövőben
bemutatásra kerülö munkáink is tetszeni fognak.


süti beállítások módosítása