faforgács

A faforgács előállítására sok módszer létezik, ezek egyike – régi hobbim – a fa esztergályozása.

Csavarjunk a csavaron...

2010.05.01. 19:09

A kúpos koloniál
 

A koloniál oszlopok felhasználási területe elég széles körű. Van azonban egy fajtájuk, melyet általában asztali lámpák, gyertyatartók készítéséhez használnak, ez a kúpos koloniálforma.

Elkészítésének módja csak kis mértékben tér el a „hagyományos” koloniál készítésétől. A különbség csak annyi, hogy míg a normál koloniálnál az eredet átmérőt annyiszor mérem fel a munkadarabra, ahányszor kifér, a kúposnál egyszer, az aktuálisat. A felmért hossz végénél újból átmérőt mérek, azt újból hosszra mérem, és ezt ismétlem annyiszor, ahányszor kell.

A fentiekből nyilvánvalóan következik, hogy a munkadarab azon részének, ahová a koloniál kerül, kúposnak kell lennie.
A térháló megszerkesztése, és a munkadarab elkészítése a már előzőekben ismertetett módon történik.

Jó munkát és sok türelmek a készítéséhez.
Az esetlegesen felmerülő problémákra szívesen válaszolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://faforgacs2.blog.hu/api/trackback/id/tr981966984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varifer 2010.05.02. 17:46:06

Szia Faforgács, tisztelt látogatók!

Az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a munkát volt szerencsén a kezemben fogni. Elmondhatom a kép kis részét adja csak vissza annak az élmények amiben részesültem. Itt ami kimaradt a méretek, talán csak viszonyítási alapnak. Szépen kidolgozott és kivitelezett munkával gyönyörködtettél el bennünket,csak gratulálni lehet ehhez a munkádhoz is.

faforgacs 2010.05.02. 23:11:52

Szia Varifer.

Igazad van ,kimaradtak a méretek,de nem véletlenül.A lényeg az, hogy a hossza arányos legyen az átmérővel.Mindenki akkorára csinálja, amekkorára akarja.
Köszönöm a vélemény nyilvánítást, és a dicséretet.
faforgacs


süti beállítások módosítása